Förflytta dig till innehållet

Inter vann och närmar sig igen duo ovanför strecket

Mats Lundberg
Matchvinnare. Timo Stavitski var involverad i Inters bägge fullträffar mot IFK Mariehamn.

Det var på tiden att FC Inter efter en dryg månad och fem matcher utan en enda seger fixade en färsk fullpoängare i fotbollsligan. Kölaget IFK Mariehamn blev en lagom svår uppgift för en Åboelva med ett lite sargat självförtroende.

På söndagen på åländsk botten tog Inter en efterlängtad seger med siffrorna 2–0 efter samma siffror i halvtid. Därmed närmar sig de blåsvarta ånyo VPS och Honka som man under formsvackan släppt förbi sig. Inter ligger fortfarande under det övre slutseriestrecket, men har nu bara en poäng upp till sjätteplacerade Honka som dessutom spelat en match mer.

Inters matchställ hade försvunnit någonstans på resan över till öriket och Åbospelarna tvingades därför uppträda i Jomala IK:s blå dress. Tillsammans med de svarta byxorna skilde sig munderingen på avstånd inte så dramatiskt från den ordinarie.

Inter kunde knappast önskat sig en bättre start. Redan i den femte minuten var bollen i nät bakom IFK-målvakten Elmo Henriksson. Siste man på bollen var faktiskt hemmakaptenen Timi Lahti, även om Matias Tamminen var bra med på Timo Stavitskis från höger i straffområdet.

24 minuter in i matchen var det dags igen. Iiro Järvinen slog en passning i djupled till Stavitski som var starkast i närkampen mot två försvarare. Han kom fri med Henriksson och passerade denne med en iskall bredsida.

Några fler fullträffar bjöd matchen inte på. Den här gången höll defensiven ihop i fulla 90 minuter. Det var ett bra tag sen sist.

Inters spelar även sin följande match på bortagräs. 7 augusti möter laget KTP i Kotka.

IFK Mariehamn–Inter 0–2 (0–2)

Mål: 5. självmål 0–1 (Timi Lahti), 25. Timo Stavitski 0–2.

Inter: Matias Riikonen – Valentin Purosalo (69. Rodrigo Arciero), Nikko Boxall, Mikael Almén, Jussi Niska (v) – Bismark Ampofo, Tommi Jyry, Iiro Järvinen (84. Juuso Hämäläinen) – Timo Stavitski (69. Darren Smith, v), Petteri Forsell (85. Matias Ojala) – Matias Tamminen (76. Arlind Sejdiu).

Domare: Petri Viljanen.

Publik: 1447.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter