Förflytta dig till innehållet

Insändare: Var finns kritiken?

Årets Teknikdagar med temat Hälsoteknologi, arrangerad av högskolorna i Åbo, (ÅU 31.10.) är redan en tid sedan. Väntade mig att tidningen då skulle ha gjort en uppföljning av något slag.
Liknande förekommer för övrigt också i andra tidningar när det gäller digitaliseringen, även om den hela tiden är aktuell. Det är som om det blivit tabu att kritisera den. Vill därför ta upp några frågor som artikeln i ÅU väckte.
Man kunde alltså till exempel ha intervjuat nån som redogjort meningen med en cyborg. Någon mening med att i människans hud inplantera en sensor som vibrerar vid jordbävning måste det vara? Knappast hälsoteknologisk. Och varför just jordbävning? Mår någon bra av att på detta sätt informeras om en naturkatastrof? Eller är allt bara en show, med cyborgen som försökskanin? Var finns etiken? Var finns kritiken?
Vårdroboten har det talats om ganska länge redan, men vårdpersonalens åsikt nämns sällan i det sammanhanget. Lär finnas mycket roboterna inte klarar av, så vad är vitsen? Vem vill ha en vårdrobot? Klart att allmänheten vill veta.
Det som inte tål kritik är väl propaganda?
Eva Nordström

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter