Förflytta dig till innehållet

Pensionärsföreningarnas adress

Nu har då fullmäktige i Kimitoöns kommun äntligen behandlat Äldrerådets initiativ och pensionärsföreningarnas adress.
Inget direkt beslut, men initiativet och adressen har noterats. I nästa kommunval får dagens fullmäktigeledamöter en personlig respons av sina väljare. Anser månne undertecknarna att dagens beslut eller kommande beslut har beaktat adressens önskemål?
För min del tar nu ”Penn-projektet” slut. Finns inget mer att säga, fullmäktige har behandlat ärendet.
Däremot känns nog processen att reda ut Kimitoöns social- och hälsovård en aning virrig. ÅU skriver i en artikel ” Äldrevården på Kimitoön: Nytt boende i Dalsbruk en knäckfråga” (12.3) om krav och motkrav. Vi är 6 795 invånare på ön. Så länge politikerna inte inser att ön måste ses som en helhet kommer man inte att kunna göra vettiga beslut anpassade till befolkningsantalet.
Att politiker funderar på öns social- och hälsovård utan att ta med de ledande tjänstemännen inom omsorgen, verkar nog inte så uppbyggande.
I ett avsnitt av programmet Spede show 1970-talet ingick en sketch där man föreslog att Finland skulle förklara krig med Sverige för att få Finlands ekonomiska problem åtgärdade.
Idén gick ut på att förrän ett enda skott har avfyrats, så kapitulerar man och Finland blir en del av Sverige och problemen blir lösta. Under hösten och våren har jag nog många gånger tänkt på sketchen och funderat på att kanske Finland borde bytas ut mot Kimitoöns kommun och Sverige bytas ut mot Pargas stad.
Pensionärsföreningarnas adress har behandlats av fullmäktige och vid mötet inlämnades en motion om öppenhet i förvaltningen och jag tror att de förtroendevalda inte härefter gör utbildningsmaterial till konfidentiella handlingar.
Alltså åter en bra dag i Kimitoöns kommun!
Jörgen Lindroos
Kimitoöns kommun

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter