Förflytta dig till innehållet

Insändare: Kommuninvånarnas åsikter och visioner

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Det är ju synd att både namninsamlingen och Åldrerådets initiativ inte väcker de förtroendevalda. Fullmäktige tar upp frågan vid sitt möte 11.12.2017 och då hoppas jag på en öppen dialog i fullmäktigesalen. Nu råder en viss tystnad kring frågan. Hur kan man som förtroendevald jobba helt oberörd av vad 35 % av de röstberättigade kommunmedlemmarna anser och också nonchalera Äldrerådets initiativ?
Styrelsen gav på sitt senaste möte kommundirektören i uppdrag att sondera terrängen bland de privata företagen på ön, för att få klarhet i vad de kan erbjuda kommunen i form av tjänster. Rapporten väcker hos mig följande frågor:
– Är tidpunkten den rätta att ändra på hela konceptet för social- och hälsovården på Kimitoön?
– Hinner man förverkliga annat än förslagen om effektiverade serviceboendet före Sote?
– Varför tänker man idag på kostnaderna för social- och hälsovården, då man inte gjorde det för fyra år sedan, fastän man redan då kände till att statsandelarna kommer att minska 2018?
– Om Sote kommer, har väl inte kommunen kostnaderna mera?
– Är ”Rapporten om framtidens tjänster inom social- och hälsovård på Kimitoön” endast gjord för att få kunder åt stora privata aktörerna (Attendo och Esperi)
Jörgen Lindroos

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter