Förflytta dig till innehållet

Kirsti Riipola skriver om "Det osynliga ljuset"

Stort tack till dig Anja Kuusisto, att du redde ut att Naguborna inte är förtjänta av belysning, varken av NMT-centralen eller av Pargas stad. Frågan är förstås en bagatell, men den har ett symbolvärde:
– Tack Pargas stad! Till äran av 10 årsjubileum efter kommunsammanslagningen visar ni nu tydligt att periferin inte behöver ha samma service som Pargas centrum. Det är ju solklart att en slocknad lampa i periferin kostar mycket mera än en i Pargas centrum.
En slocknad lampa betyder dessutom ju ingenting om man är i Pargas centrum, men att här i periferin betyder det ju totalt mörker. All service kostar här mycket mera, så vi väntar trygga på nästa inbesparningar. Ni hittar säkert några.
– Tack alla partier ni som talar om att lamporna på landsbygden inte skall slockna! Kom bara i håg att berätta det också för tjänstemännen, om ni vinner i valet i vår. Här gäller det inte bara bildligt, utan helt konkret.
– Tack alla tjänstemän ni som ännu bemödar sig att besvara en journalists frågor! Det skulle förstås vara trevligt om en vanlig medborgare också skulle få ett skapligt svar och en förklaring, varför en slocknad lampa inte tänds trots påpekanden, men jag förstår nog att ni är för upptagna för sådant.
Till slut ett tips: kör längs med hela Skärgårdsvägen och byta alla lampor i korsningarna med en gång, så behöver ni inte byta dem en och en.
Kirsti Riipola
Från mörka bonnalandet

Dela artikeln

0 kommentarer: “Kirsti Riipola skriver om "Det osynliga ljuset"

  1. Tom Nurmi skrev

    Eftersom man helst inte längre skall köpa nya kvicksilverlampor (som kanske inte ens längre ens får säljas) så kunde man ta tillvara de 100-tals fungerande som man efter hand plockat ned och bränna slut på dem där söndriga lampor slutat fungera. Lamporna är ju då s.a.s. gratis, men naturligtvis kostar bytet lika mycket som att byta en ny, men med litet tur så håller även bagagnade lampor i flera år.Då agear man ju miljövänligt för lamor som lyser belastar varken miljön eller återvinnings-ställena fast de ju så småningom förs dit när de brunnit slut, men varför slängs fungerande lampor som ändå kostat några tior/st? Det är slöseri med material medan
    sysselsättning behövs också för lampbytare.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter