Förflytta dig till innehållet

Insändare: Kimitoöns kommuns budget 2018

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Inte tänkte jag kommentera Kimitoöns kommuns direktör Anneli Pahta men jag kan inte låta bli. Hon säger att Kimitoöns kommun budgeterar ett underskott på drygt två miljoner euro för år 2018 (budgetprognos år 2017 var minus 2,3 miljoner euro, ändå blir det antagligen ett plus på 300 000 euro). Kimitoöns kommun kommer att göra för nionde året i följd ett ackumulerat överskott som är ungefär 16 miljoner euro.
Är det här en medveten skrämseltaktik från kommundirektörens sida före invånarinfotillfället angående vård- och landskapsreformen i Villa Lande 14.11.2017, att vi inte skall investera i Almahemmet?
Socialdemokratiska fullmäktigegruppens åsikt är att vi skall göra en delvis renovering för 1,3 miljoner euro så att vi har en attraktiv fastighet som kanske intresserar ett eventuellt vårdbolag Kimitoöns kommun–Pargas och Åbo stad eller att landskapet bildar ett bolag.
Om vi nu i det här läget skulle börja spekulera att kanske det skulle vara förmånligast att flytta boende till Esperi eller Attendo är bara propaganda, vissa människor inom Kimitoöns kommun vill privatisera allt, oberoende vad det kostar för skattebetalarna. Sedan kan man nog fråga sig varför det blev en sådan brådska för vårdbolagen Esperi och Attendo att bygga samtidigt i Kimito, har dom fått uppgifter att inte Almahemmet skall renoveras?
Johan Sundqvist
Soc.dem fullmäktigegruppens ordförande, Kimitoöns kommun

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter