Förflytta dig till innehållet

Insändare: Hundraårig tillbakablick

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

En av sommarens höjdpunkter har för oss, som sommarbor i Pargas, varit ÅU:s återupplivanden av sina reportage från sommaren 1917. Ett verkligt givande och fint sätt att fira våra hundra år! Framförallt har återblickarna på ett sönderfallande Ryssland lyft fram den tiden, dess skeenden och gestalter ur historiens dunkel och tillrättalägganden. Som att den 8 augusti läsa om hur Aleksandr Kerenski 25 augusti 1917 på Stora teatern i Moskva, som interimregeringens befullmäktige, höll sitt stovulna tal om Rysslands framtid. ”Blott över våra lik kan Rysslands stora demokrati föras till upplösning och undergång”, sade han under leverop och applåder.

Ack ja – men visst blir Kerenski levande – han har ju funnits i tidningen och inte bara i hissaböckerna. Stort tack till ÅU. ”Ja må ho leva i 100 år till!”

Cita och Tom Reuter
Pargas och Helsingfors

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter