Förflytta dig till innehållet

Insändare: Attendo svarar Tomy Wass

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Vänsterförbundets Tomy Wass skrev en intressant insändare (ÅU 18.82017) om vårdreformen. Hans oro för att privata monopol ska kunna dominera omsorgsmarknaden är dock helt obefogad.

För det första regleras egenavgifterna i lag, de betalas till kommunen och inte till det företag som utför omsorgen. I den delen har privata företag inget att säga till om. Det pris som kommunen betalar till oss som omsorgsgivare upphandlas regelbundet enligt de strikta riktlinjer som lagen kräver.

Att missbruka en dominerande marknadsställning är i sig ett lagbrott, så även om vi någon gång skulle hamna i en dominerande ställning vore det huvudlöst av oss att missbruka den.

När det gäller vårdreformen har enskilda medborgare i själva verket mycket att vinna och lite att förlora.

Ökad valfrihet, särskilt inom äldreomsorgen, kommer att tvinga oss utförare att göra allt vad vi kan för att vinna fler kunder. Det är med andra ord vi som kommer att få betala om människor inte är nöjda med våra tjänster eller vårt arbetssätt – oavsett anledning.

Vili Lähteenoja
Kommunikationsexpert
Attendo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter