Förflytta dig till innehållet

Insamlade pengar överräcktes åt Hassan Zubier som hjälpte offer för knivdådet i Åbo

Den svenska organisationen Vård på centralen startade en insamling för Hassan Zubier efter knivdådet i Åbo 18 augusti där två dog och åtta skadades. Zubier försökte hjälpa ett av de svårt skadade offren och blev sedan själv attackerad. Han är troligtvis rullstolsbunden resten av livet till följd av sina skador.
Organisationen samlade sammanlagt in över 20 000 kronor, som överlämnades åt Zubier 25 oktober.
– Han var otroligt glad och rörd av omtanken. På grund av sina skador kan han inte fortsätta med sitt jobb som ambulanssjukvårdare, vilket innebär ett stort inkomstbortfall. Pengarna går oavkortat till honom och hans familj, berättar Taru Ylikylä, en av organisationens styrelseledamöter.
Ylikylä är särskilt glatt överraskad av att så många Åbobor och finländare bidragit till insamlingen.
– Det är ganska krångligt att göra utlandsbetalningar så det är extra fint att så många finländare velat hjälpa till. Vi på organisationen är mycket tacksamma å Hassans vägnar.
Vård på centralen valde att överräcka pengarna då inbetalningarna slutade komma in, men man kan också i fortsättningen donera pengar åt Zubier via organisationen. Zubier har själv varit aktiv i Vård på centralen, som grundades 2015 för att svara på det vårdbehov som fanns bland nyanlända flyktingar.
Här kan man läsa mer om Vård på centralen.
Så här lämnar man in bidrag från Finland:
IBAN: SE6150000000052031054570
BIC: ESSESESS
Bidragen ska vara märkta med ordet ”Hassan” för att nå fram.

Polischef Tapio Huttunen tackar Hassan Zubier som ingrep vid knivhuggningarna.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *