Förflytta dig till innehållet

Initiativ om att legalisera cannabis går till riksdagen

Gröna blad.

Cannabisblad Foto: Pixabay


Medborgarinitiativet om att legalisera användningen av cannabis har samlat ihop 50 000 underskrifter. På bara några dagar skrev över 20 000 under initiativet.

På torsdagskvällen fick medborgarinitiativet ihop tillräckligt många underskrifter för en riksdagsbehandling. För en vecka sedan saknades ännu hälften av underskrifterna.
— Vi hoppas att riksdagsledamöterna särskilt läser de motiveringar som vi har i medborgarinitiativet. Vi kommer att göra vårt bästa för att få gehör i riksdagen, säger Tapani Karvinen, kampanjchef för medborgarinitiativet.
Initiativtagarna föreslår en lagändring som skulle innebära att det blir lagligt att använda och inneha cannabis för eget bruk. Enligt initiativtagarna borde det också vara tillåtet att odla några cannabisplantor för eget bruk.
— Att cannabis är straffbart gör att unga hamnar i en brottsspiral och marginaliseras. Man borde också inse att cannabis kan användas inom sjukvården. Det finns ett tiotusental människor som skulle gynnas av en liberalare cannabispolitik. Cannabis kan användas till annat än berusning.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter