Förflytta dig till innehållet

Inget simförbud vid vinterbadplatser på Runsala

Halterna av enterokockbakterier vid Saronniemen saukots vinterbadplats på norra Runsala är något förhöjda, men inte så mycket att badplatsen måste stängas. Foto: Kim Lund


Åbo stads miljövårdshälsovård inför i det här skedet inga badbegränsningar vid vinterbadplatserna på Runsala.
De vattenprover som har tagits efter det massiva utsläppet av avloppsvatten i Reso år förra veckan visar inte på så höga bakteriehalter att det är nödvändigt, säger miljöinspektör Satu Ylhäinen.
Vid badplatsen på Saro udde var vattnet helt rent och vid Saaronniemen saukots badplats på norra Runsala var halterna av enterokockbakterier endast lite förhöjda.
Åbo stad har informerat vinterbadarna och i princip vinterbadar man på egen risk, säger Ylhäinen.
– Men eftersom bakterievärdena var högre än normalt fortsätter vi följa med situationen och tar nya prov ännu den här veckan eller i början av nästa vecka.
35 000 kubikmeter avloppsvatten rann ut i Reso å förra veckan efter ett mänskligt misstag i samband med ett saneringsarbete vid Turun Seudun Puhdistamos pumpstation vid Chaffisgränden i Åbo.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter