Förflytta dig till innehållet

Inget beslut om Randells efterträdare

Åbo stadsstyrelse kunde i måndags inte fatta något beslut om hur länge Åbos nästa stadsdirektör ska sitta på sin tjänst. Stadsstyrelsen skulle anteckna stadsdirektör Aleksi Randells avskedsansökan för kännedom och samtidigt besluta om den nya stadsdirektörens mandatperiod och lön.

Enligt förslaget skulle tjänsten vara tidsbunden i fem år, men styrelsen beslöt enhälligt att bordlägga ärendet för att närmare fundera på hur lång tid som är lämplig.
Det var Vänsterförbundets Jaakko Lindfors som föreslog bordläggning. Han understöddes av Sini Ruohonen (Saml).

Den nya stadsdirektören föreslås få en lön på 15 310 euro i månaden, men lönen väckte ingen diskussion, säger Åbo stads informatör Saara Malila.

Frågan kommer upp på nytt vid stadsstyrelsens nästa möte om en vecka.

Stadsdirektör Aleksi Randell har meddelat att han slutar som stadsdirektör och att hans sista arbetsdag är den 8 november. Han blir ny vd för Byggnadsindustrin RT, som är en lobbyorganisation för företag inom byggbranschen.

Artikeln uppdaterad klockan 21.10 efter Åbos stads korrigering: Det var Jaakko Lindfors som föreslog bordläggning inte Lauri Kattelus.

LÄS OCKSÅ: Aleksi Randell lämnar stadsdirektörsjobbet i Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter