Förflytta dig till innehållet

Inga nya ettor i Iniö eller Utö i höst – också i Nagu minskar antalet förstaklassare

Malin Johansson
skola, pargas
Av lågstadieskolorna i Pargas får Malms skola flest ettor i höst.

Inga nya förstaklassare börjar i Iniö skola och inte heller i Utön koulu och Ulkosaariston koulu.

Av de 12 lågstadieskolorna i Pargas har Malms skola flest förstaklassare. Där inleder 57 elever sin skolgång i mitten av augusti, medan skolan i Iniö inte får någon ny etta och inte heller de finska skolorna Utön koulu och Ulkosaariston koulu.

Skräbböle skola som är närskola för elever från Skräbböle by och södra Pargas skärgård får 13 nya ettor, vilket är tre fler än ifjol.

Även Kirjala skola, Skärgårdshavets skola i Korpo och Träsk skola i Houtskär får några fler förstaklassare jämfört med ifjol – i Kirjala börjar sju förstaklassare och i Skärgårdshavets skola fem och i Träsk skola fyra.

I Sunnanbergs skola som är belägen på Koupo lägergård börjar en färre etta jämfört med ifjol, då man i år får sex nya förstaklassare.

I Kyrkbackens skola i Nagu minskar antalet ettor mest – ifjol hade man 12 nya ettor och i år endast åtta.

I de finskspråkiga lågstadieskolorna Koivuhan koulu och Nilsbyn koulu är antalet elever rätt så stabilt då det i år börjar 34 ettor i Koivuhan koulu jämfört med 32 ifjol och åtta ettor i Nilsbyn koulu jämfört med nio ifjol.

Utbildningschef Ulrika Lundberg påpekar att situationen ännu kan leva till en del.

— Det finns alltid en viss mängd skolbyten som kan påverka det slutliga antalet nya elever, men det här är vår uppskattning just nu.

Nya förskoleelever hösten 2023 är det sammanlagt 137, med 77 elever i den svenskspråkiga förskolan, 44 elever i den finskspråkiga förskolan och 16 i skärgården.

Läsåret inleds måndagen den 14 augusti i Pargas.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter