Förflytta dig till innehållet

Inga läxor på måndagar!

Veckoslut är menade för att eleven ska få några dagar utan att oroa sig över skolan och läxor.
Därför borde lärare inte ge läxor tills måndag. Om en elev har fått läxor till måndag så kommer hen vara tvungen sitta och göra dom. Det kan även sluta att elever helt av ignorerar att göra dessa läxor och det slutar med att hen får en anmärkning.
Även prov och förhör borde inte vara på måndagar. Man borde istället planera schemat för elever så att det skulle vara möjligt att elever inte skulle behöva oroa sig på måndag morgon över läxorna som man aldrig gjorde.
Det kan även sluta att eleverna inte gör några läxor alls. Och om elever slutar göra läxor så sänks deras betyg och om det händer så kan elevers motivation fara. Om motivationen far så kan det sluta att man inte kommer till den skolan man vill och ens drömmar blir krossade. För vissa kan det hända att man börjar koppla skola till lärande och då kopplar man lärande till negativa saker.
Skolor borde därför sluta koppla stress till lärande. Man borde ge elever tid att vila och sluta tänka på skolan, alltså minska på läxorna.
Lina Kronström

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter