Förflytta dig till innehållet

Infokiosk på torget informerar Åboborna om byggarbetet och utgrävningarna

Före detta bilparkering. Hälften av parkeringsplatserna längs med Universitetsgatan har redan fått ge vika för grävskoporna när parkeringsområdet intill Salutorget byggs om för att ge plats åt torghandeln. Foto: J-O Edberg


Nästa tisdag öppnar en infokiosk på Salutorget i Åbo. Där kan intresserade få veta mer om de arkeologiska utgrävningarna och byggarbetet på torget.
De första 200 som besöker kiosken under invigningsdagen får gratis kaffebiljetter och får delta i utlottning av torgkassar och gåvopaket. Kiosken öppnar klockan 10 och då kan man också ta del av en kort rapport om vad som är aktuellt just nu på torget.
Förberedelserna för det nya historiska museet som ska öppna i Åbo år 2029 kommer att presenteras i kiosken från och med slutet av sommaren. Från början av september ska man också få information om de förändringar som byggarbetet på torget orsakar. Bland annat kommer kollektivtrafiken att flytta från torget den 24 september.
Kiosken är öppen vardagar klockan 9-14.
Enligt Åbo stad framskrider de arkeologiska utgrävningarna och arbetet för att förnya torget enligt planen. Torghandeln har flyttat till den sida av torget som är mot Universitetsgatan. De arkeologiska utgrävningarna koncentreras till torgets södra del under sommaren

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter