Förflytta dig till innehållet

Inflyttning till skärgården

Nina Söderlunds insändare i ÅU 29.10 ”Skärgårdens inflyttning kräver snabba åtgärder” hoppas jag skall fungera som en stark väckarklocka för Pargas stad att börja agera!

Nina nämner i sin insändare ”Skärgårdsstrategi 2030 för Pargas stad”.

Detta förslag inlämnades till staden, inom utsatt mandattid i juni 2019, men ännu inte föredragits för slutligt godkännande av fullmäktige. Mycket beklämmande! Först efter ett godkännande kan de åtgärder för vidareutveckling av skärgården som föreslås i strategin börja förverkligas.

Håller även helt med Ninas iakttagelser om det nyväckta breda intresset för finländare att vistas i skärgården. Många storstadsbor har på riktigt varit intresserade av att fast bosätta sig på landsbygden.

Ett exempel på en kommun som mycket aktivt tagit fasta på stadsbors nyvaknade intresse att fast bosätta sig på landet är Asikkala kommun. Staden som har cirka 8000 invånare och en omfattande fritidsbebyggelse har redan detta år fått 47 fritidshus registrerade som fasta bostäder, detta mångfalt mera än under normala år.

Med en liknande lyckad satsning på motsvarande målgrupp kunde Pargas stad på 10 månader lätt fått kanske minst 100 nya fasta bostäder, dvs minst 200-250 nya invånare.

Pargas – tid att handla är nu!

Sverker Engström   

”Coronaflykting” Sellmo, Nagu                                                                                                                                       

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter