Förflytta dig till innehållet

Ilta-Sanomat: Åbopolitiker ordnade ifrågasatt seminarium om elöverkänslighet och radiofrekvent strålning i riksdagen

Eeva-Johanna Eloranta. Foto: J-O Edberg


Eeva-Johanna Eloranta, riksdagsledamot för SDP från Åbo, får kritik i tidningen Ilta-Sanomat för ett seminarium om radiofrekvent strålning som hon ordnade i riksdagen i veckan.
Två professorer som Ilta-Sanomat har intervjuat, professorn i medicin Juhani Knuuti vid TY och professorn i fysik Tapani Ala-Nissilä vid Aalto-universitetet, ifrågasätter valet av sakkunniga och ämnet överlag.
Frågan om radiofrekvent strålning och elöverkänslighet är omstridd.
En av de sakkunniga som medverkade i seminariet är professor Tuula Putus, professor i miljömedicin vid Åbo universitet (TY). Putus är känd i Åbo för att bland annat aktivt ha deltagit i debatterna kring inneluftproblem och mögelskolor.
Fysikprofessorn Ala-Nissilä säger till Ilta-Sanomat att det finns minst 25 000 forskningsrapporter som visar att elektromagnetisk strålning  inte har någon som helst negativ inverkan på hälsan.
Riksdagsledamot Eloranta, som också tidigare drivit frågor kring elallergi och liknande frågor i riksdagen, menar att det är nödvändigt att lyfta ämnet i offentligheten. En orsak är bland annat att Strålsäkerhetscentralen förnekar problematiken.

Dela artikeln

En kommentar: “Ilta-Sanomat: Åbopolitiker ordnade ifrågasatt seminarium om elöverkänslighet och radiofrekvent strålning i riksdagen

  1. Eva Fällström skrev

    Bra gjort Eeva-Johanna Eloranta!! Det behövs fler modiga människor som vågar gå emot den massiva förljugenheten som telecomindustrin och myndigheter presenterar ang strålnings och EMFs ”ofarlighet”. Det finns minst lika många rapporter – från oberoende forskare – som påvisar ohälsa från EMF och mikrovågor. Tack för att såna som du finns Eva!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *