Förflytta dig till innehållet

Idrott begränsas i Åbo – staden uppmanar människor att motionera utomhus

ÅU-Foto
Barn åker skridsko på isbana i höghuskvarter
På Barkplan kan man ännu skrinna hela den här veckan.

Restriktionerna skärps för Åbo stads motionslokaler i enlighet med de nya rekommendationerna från koordinationsgruppen för coronapandemin i Egentliga Finland.

De nya reglerna gäller för mars månad.

Föreningsverksamhet, skolornas motionsklubbar och simundervisning kan fortsätta för dem som är födda 2008 eller senare. I all verksamhet ska man beakta trygga avstånd och andra säkerhetsaspekter.

All idrotts- och motionsverksamhet inomhus och utomhus avbryts fram till och med den 28 mars för barn som är födda 2007 eller tidigare. Match- och tävlingsverksamhet för dem som inte fyllt 20 är fortsättningsvis stoppad.

Sluttränat på stadens gym

Åbo stad rekommenderar också att motionsverksamhet i privata lokaler avbryts för barn som är födda 2007 eller tidigare.

Alla motionsformer för vuxna förblir avbrutna, både inomhus och utomhus. Undantaget är träning och tävlingar på landslags-, FM- och förstadivisionsnivå samt individuella grenar där man siktar på internationell toppidrott.

Individuell träning på stadens gym avbryts fram till den 28 mars.

Staden rekommenderar också att verksamhet för vuxna upphör i föreningars egna lokaler, med, men undantag för toppidrottare.

Åka skridsko är möjligt

Åbo stad rekommenderar utomhusmotion. Konstisbanor och skidspåren i Impivaara hålls i skick så länge det är möjligt.

Barkplan är öppen till den 7 mars. Masken i Kuppis hålls också tillsvidare öppen, men skridskouthyrningen har avslutats för den här säsongen. Det samma gäller skiduthyrningen i Impivaara.

Simhallarna i Åbo hålls fortsättningsvis stängda.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter