Förflytta dig till innehållet

Ida Schauman och Teuvo Hakkarainen redovisade sin valfinansiering för sent

ÅU-foto


På måndag var det sista dagen för kandidater i vårens Europaparlamentsval att lämna in en redovisning för sin valfinansiering.
Enligt lag ska de som blivit invalda eller de som utsetts till suppleanter alltid lämna in en redovisning för hur de finansierat sin valkampanj.
Två personer lämnade i år in redovisningen sent, Ida Schauman (SFP) och Teuvo Hakkarainen (Sannf). Båda lämnade dock genast i dag in dem.
– Jag fyllde i redovisningsblanketten på nätet redan på måndag och meddelade vår partisekreterare att den är inlämnad, men det måste ha blivit något tekniskt strul. Då jag märkte det fyllde jag genast imorse i en ny blankett, säger Schauman på tisdag.
– Det är beklagligt, men det var alltså bara fråga om ett tekniskt fel. Jag har alltid tidigare lämnat in redovisningarna i tid.
Hakkarainen i sin tur kommenterade till Helsingin Sanomat att han hade varit på resa och glömt bort att göra redovisningen.
Inlämnade redovisningar kan man läsa här.

Ida Schauman. Foto: Ari Sundberg/SPT


Teuvo Hakkarainen.

Dela artikeln

En kommentar: “Ida Schauman och Teuvo Hakkarainen redovisade sin valfinansiering för sent

  1. Göran Ek skrev

    Att Hakkarainen ”glömde” är bara en genomskinlig bortförklaring, om det var tekniskt problem så skall det inte vara något som man skall få kritik för.
    Det som borde åtgärdas är min. summa som måste uppges och den borde vara lägre än nuvarande 1500€.
    Klart att man kan göra kampanj på en liten summa om man har många som stölder med litet belopp som inte behöver registreras. Sänk summan till t.ex 500€ så blir det svårare att komma undan dold valfinansiering.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter