Förflytta dig till innehållet

Kandidat 3: Ida har lussat hemma med systrarna


Ida Öhman är 17 år och går i Katedralskolan i Åbo.
Lucia är en tradition som har funnits i Idas familj sedan hon var liten.
– Då vi var yngre brukade jag och mina systrar lussa för våra föräldrar hemma på luciadagen. Dessutom brukade jag lussa på min mammas arbetsplats tillsammans med min mammas kollegers flickor, förklarar Ida.
För Ida är lucia någon som kommer med glädje och värme, någon som skapar gemenskap. Ida tycker också att det är bästa med att kandidera i Åboluciavalet är att få vara en del av gemenskapen.
– Jag är glad bara över att få vara med i luciatåget. Det är viktigare för mig att bara få vara med än att själv bli vald till lucia.
Det bästa med julen är enligt Ida att få vara med familjen och släkten.
– Jag fyller år i december, så vi brukar fira mig också då vi firar jul med släkten. Det är stämningsfullt att bara få fira jul tillsammans med släkten hela dagen.
Frågar man Ida vilket hennes favoritställe i hela världen är, så svarar hon att det trots alla fina platser nog är hemma.
– Borta bra men hemma bäst, så är det ju alltid. Men förutom det så är New York också ett spännande ställe som nog hör till mina favoriter.
Just nu går all Idas tid till luciaövningar och till att läsa till studenten. Därför består Idas hobbyer av att umgås med vänner och familj.
– Tidigare red jag men i och med att jag skriver studenten i vår tog tiden slut, så jag bestämde mig för att sluta, berättar hon.
Då Ida har tagit studenten skulle hon vilja fortsätta studera samhällsvetenskaper vid Åbo Akademi.

Foto: Markku Koivumäki/Kameraboden

Kandidat nummer 3

  • Namn: Ida Öhman
  • Ålder: 17
  • Hemort: Åbo
  • Familj: Mamma, Pappa, systrarna Ada och Beda samt hunden Selma
  • Intressen: På sin fritid är Ida helst med vänner. Ida har ridit i flera år men slutade nyligen.
  • Favoritplats: Att vara hemma är alltid bäst men för Ida är också New York en favoritstad.
  • Favoritjulsång: Julen är här

Text: Matilda Saarinen

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter