Förflytta dig till innehållet

I vinter finns ÅU i Korpoström!

Pia Prost
Kvinna i gul tröja.
Monica Forssell jobbar i Skärgårdscentrum Korpoström i januari och februari.

I början av nästa år kommer ÅU att ha en reporter som jobbar heltid i västra skärgården. Den exakta adressen för ÅU:s redaktion i skärgården blir Skärgårdscentrum Korpoström. 

Skärgården lockar mest på sommaren och att flytta ut en del av redaktionen mitt i vintern kan tyckas lite bakvänt.

— Fast just den uppfattningen vill vi gärna rucka på. Skärgården finns och lever alla tider på året. Som ett lokalt mediebolag ska vi vinnlägga oss om att rapportera från alla delar av vår region, under alla tider på året, säger chefredaktör Tom Simola och tillägger:

— Vi både kan och vill bidra till att synliggöra skärgården året runt och inte bara under sommarmånaderna då deltidsboende och turister befolkar skärgården.   

Ryggsäcken med laptop och kamera är redo och genast efter nyår kommer ÅU:s reporter Monica Forssell att finnas på plats i Korpoström. Forssell är också webbchef på ÅU och kommer att sköta en del av jobbet med åu.fi från redaktionen i Korpoström.

— Sommaren är då det händer mycket i skärgården och då är det inte bara turisterna som trängs på färjorna utan också vi journalister. Jag ser jättemycket fram emot att få jobba i skärgården under vintern, säger Forssell.

ÅU har en redaktion på tre personer i Pargas som rapporterar för ÅU och Pargas Kungörelser samt en person som jobbar på Kimitoön.

— Att anställa en reporter på heltid i skärgården finns inte i planerna men vi hoppas på andra samarbetsformer som skulle kunna möjliggöra en aktivare bevakning av Åbolands skärgårdsdelar, säger Simola.

Kanske just du är intresserad av att frilansa för ÅU och vill rapportera från Korpo, Houtskär, Iniö och Nagu?

— Kom i så fall gärna och hälsa på till Skärgårdscentret, hälsar Forssell. Du är också välkommen med tips på nyheter och reportage som du gärna skulle läsa om i tidningen och på webben.  

ÅU i Korpoström genomförs med hjälp av Åbolands skärgårdsstiftelse som ett två månader långt projekt.

ÅU i Korpoström når du på: 040 860 3961/Monica Forssell  

Dela artikeln

3 kommentarer: “I vinter finns ÅU i Korpoström!

 1. Paul Lindberg skrev

  Bra att ÅU följer med sin tid, då man jobbar allt mera på distans…
  Summa summarum: Ett klokt beslut i synnerhet på längre sikt….

 2. Mikael Granqvist skrev

  Tom, Superbra initiativ, som tas emot med öppna armar 🙏

 3. Patrik Boström skrev

  Jättebra!
  …men visst saknar man tiden då det fanns en 100 % reporter i Väst-Åbolands skärgård.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter