Förflytta dig till innehållet

REPORTAGE

I Stigs Kontor i Dalsbruk får man hjälp med det mesta – här går godhet och tjänstvillighet före ekonomi

Emilia Örnmark
två äldre män i en affär/ett kontor
Stigs kontor har mer än 30 år på nacken. Stig Österberg (till vänster) och Olof Österberg är de som betjänar dig här. "Allt möjligt och omöjligt. Tveka inte. FRÅGA" står det på dörren.
– Ja, det här är ju ett ganska nytt företag. Vi har bara funnits i ungefär trettio år, inleder Stig Österberg vår pratstund. Då man besöker Stigs Kontor & Foto…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “I Stigs Kontor i Dalsbruk får man hjälp med det mesta – här går godhet och tjänstvillighet före ekonomi

  1. Thom Ove Hilmer Eriksson skrev

    Stigs Kontor kan det vara något man fått med sig i Kappsäcken från Finland? Min mamma flyttade från Purunpää 1945 till Sverige och Skåne! Det var hennes önskedröm att få odla i Skånsk mylla i stället för tegarna i Purunpää så efter andra världskrigets slut blev drömmen förverkligad då hon gifte sig med min fader i Dragsfjärds Kyrka i Maj månad! Önskedrömmen blev till verklighet för henne och fick lön för mödan och två söner blev det också! Man har hela tiden vad ödet kan ge i utbyte? När man läser artikeln om Stigs Kontor tycker man att det finns en del likheter här emellan! Skåne och Dalsbruk har ett band då min släkt fortfarande verkar där! Det känns som man hittar hem då inget skall vara omöjligt Det är mitt motto också här i livet i Skåne, numera är man lycklig Pensionär med framtiden för sig ännu ett tag tycker jag fortfarande man har! Livet är inte slut ännu även om man kan uppleva ibland i sina tankar här också! Så ännu ett tag kan man vandra här ett tag innan man vandrar vidare till evighetens marker! MVH-Thom Eriksson.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *