Förflytta dig till innehållet

I nya studion i Karis kan kunderna antingen bli fotograferade – eller spela in något helt själva

Från att tidigare verkat var för sig inom foto och film beslöt Jani Järvinen i våras be Ian Granström och Linus Westerlund ansluta sig med honom i företaget Riverpoint.

– Tillsammans är vi starkare och kan bredda vår verksamhet. Med den nya studion tar vi satsningen steget vidare och finns alla under samma tak, säger Jani Järvinen.

Ypperligt läge

Utomhusfotograferingar fortsätter såsom tidigare, men de räknar med att studion i Tallmo, i anslutning till kontorskollektivet Karis Kontore, ska öppna en del nya dörrar.

– Som porträttfotograf ger studion möjlighet att utveckla sig, vara mer kreativ och tänka större. Det möjliggör också olika sorts samarbeten, till exempel inom produktfotografering. Dessutom är läget ypperligt. Hit är lätt att hitta och utrymmena är lättillgängliga och fräscha, säger Ian Granström.

Expert på bostadsfoto

Jani Järvinen är specialiserad på bostadsfotografering och har under sina snart tio år i branschen hunnit föreviga ett och annat objekt.

– Med Ian och Linus som hjälp räknar jag att det blivit omkring 3 000 bostadsfotograferingar i Raseborg med omnejd, säger han.

Började på sociala medier

Ians fotokarriär började som en hobby. Med sina djur- och naturbilder väckte han stor förtjusning på sociala medier och efter hand började förfrågningarna på andra typ av bilder rulla in. I dag är han flitigt anlitad för allt från barn- och familjefoto till bröllops-, student-, husdjursfotograferingar.

Hur tacklar man som fotograf det breda arbetsfältet och alla trenderna som finns?

– Kunderna har för det mesta valt en för att de gillar ens stil. Det betyder att de också är redo att ge en rätt fria händer med det kreativa förverkligandet, säger Ian.

Kan användas för inspelning

Förutom fotografering av olika slag kan den nya Karisstudion användas för inspelning av intervjuer och poddar och för livesändningar.

– Det känns bra att ha en bas för all verksamhet och utrustning, säger Linus Westerlund som frilansar på produktionssidan för uppdragsgivare så som Svenska Yle och MTV 3.

Också lokalt finns det efterfrågan på film- och mediaproduktion.

– Många företag och föreningar behöver marknadsföringsmaterial för social media och webbplatser. Med hjälp av kontakter kan vi åta oss också stora produktioner, säger Jani Järvinen.

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter