Förflytta dig till innehållet

I kväll invigs julgatan i Pargas i avskalad version

Linnea de la Chapelle/SPT
Juldekoration i en gran.

I kväll, fredag den 20 november klockan 18–20 invigs julgatan i Pargas, då julljusen på Köpmansgatan tänds.

Observera att notisen om invigningen i ÅU:s papperstidning (20.11) är fel – årets version är mer avskalad på grund av coronapandemin!

Pargas FBK startar sitt fackeltåg från Brankis klockan 18 och det går via gågatan, Strandvägen och tillbaka till Brankis.

Centrumföretagarna som ordnar kvällen hoppas att publiken sprider ut sig och att människor använder munskydd och håller avstånd till varandra.

Också föreningen Retro Cars medverkar och i år vinkar julgubben till alla snälla barn från en bil i tåget. Någon närmare träff med julgubben blir det inte.

Önskelistor och annan post till julgubben kan lämnas i den speciella postlådan som finns vid Köpmannagårdens port, i närheten av butiken Älskade ting.

Julmusik utanför @Evas

Utanför restaurang Matmalmen @Evas blir det julsånger med julgumman Kerstin Stubb.

En del caféer säljer julgröt med mera, men på grund av rådande restriktioner finns det till exempel ingen grillkorv till salu på gågatan i år.

Arrangörerna påminner om att det fortfarande går att rösta på det mysigaste skyltfönstret under kvällen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter