Förflytta dig till innehållet

I kväll gäller det för Åbotjejen Emmi i The Voice of Finland – hon litar på sitt låtval till hundra

Arkiv/Maria Thölix
Emmi Saunders från Åbo studerar just nu musik i Jakobstad.

I kväll är det semifinaldags i The Voice of Finland i Logomo då de fyra finalisterna som gör upp om segern nästa vecka ska vaskas fram. Åbotjejen Emmi Saunders konkurrerar med Arto Pesonen om finalplatsen i Maija Vilkkumaas team.

ÅU tog pulsen på Saunders efter förmiddagens visuella repetition i Logomo, då ungefär sju timmar återstod till kvällens direktsändning som börjar klockan 20 på Nelonen och Ruutu.fi.

– Det har varit en väldigt hektisk dag på alla vis, vi spelade just in en repetition i scenkläderna och nu ska jag försöka hitta nåt lunchställe här i Logomo, berättar hon.

I kväll blir det en låt på finska

Emmi Saunders har så här långt kört på engelskspråkiga låtar, men i kväll uppträder hon med Sannis låt ”2080-luvulla” på finska.

– Jag har jobbat med låten i en veckas tid och försökt göra den till min egen. Det blir en känslig och intim tolkning, lovar hon.

LÄS OCKSÅ

”Två skilda världar möts”

Kontrasten till Arto Pesonen som i sin tur kör Pate Mustajärvis ”Ukkometso” kunde knappast vara större – och båda har sina hängivna anhängare.

Det är upplagt för en stilmässig krock mellan en dov och rivig låt kontra en ljus och spröd låt.

– Det är som två helt skilda världar som möts, men jag litar på mitt singer-songwriterstuk och kör min stil.

Du har säkert en massa släkt, vänner och bekanta på plats som hejar fram dig. Hur nervös är du inför kvällen?

– Det är nog massor med bekanta på plats och jag är oerhört tacksam över allt stöd jag fått, både av bekanta och helt utomstående som vill följa med hur det går för mig. Visst är jag nervös, men samtidigt är jag säker på min låt och kör min egen grej.

Din resa har varit enorm och framgången i TVOF har säkert gett dig en ordentlig boost på vägen mot din musikerdröm?

– Definitivt, det har också varit väldigt lärorikt. Jag har insett vad det innebär att vara i blickfånget och synas i tv. Det har ibland känts litet konstigt då man hemma ser en reklam i tv:n där man själv är med. Och jag har blivit mycket mer bekväm med att ge intervjuer också, skrattar hon medan hon orienterar sig vidare i Logomos skrymslen mot lunchserveringen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter