Förflytta dig till innehållet

I dag ska Tuto vända finalserien – "Målet har varit guld ända sen augusti"

Tuto 2017. ÅU-foto


Åbolaget Tuto spelar final i Finlands näst högsta herrhockeyserie Mestis för första gången sedan 2008. Det året slutade finalen i guld för de blåröda.
Tuto slutade femte i grundserien men har toppat formen till slutspelet. När tre matcher är spelade är ställningen 2-1 i matcher till KeuPas fördel. För guld krävs fyra vinster.
ÅU ringde upp chefstränare Miika Elomo för att höra hans tankar inför den fjärde matchen.
Hur är känslan med tre matcher spelade?
– Ganska bra, trots att KeuPa leder. I onsdags då vi förlorade borta i Keuruu var det bara stolparna som räddade KeuPa. Spelmässigt var det vår bästa match hittills. Vi har alla möjligheter att vända serien.
Vad måste ni förbättra för att göra det?
– Framför allt målskyttet, effektiviteten är inte tillräckligt hög. Varje spelare måste vara både klinisk och självisk inför motståndarmålet. Man kan inte försöka passa pucken i mål.
Hur är KeuPa som motståndare?
– Det är ett snabbt lag som är starkt på skridskorna. De vann ju grundserien, vilket visar vilken kvalitet de besitter. Vi måste vara hundraprocentigt uppmärksamma genom alla tre perioder. Jag kan lova att det blir en väldigt fartfylld match i dag.
Ni slutade femte i grundserien men är nu i final. Kan Tuto vara nöjda med silver?
– Siktet har varit inställt på guld hela tiden, vi har bara lyckats vara som bäst under våren. Vi gick ut med att Tuto ska ta guld redan i augusti och jag ser inte varför vi inte skulle fortsätta hålla fast vid det målet.
I onsdags kom lagkaptenen Niclas Lucenius tillbaka efter en 13 matchers avstängning. Han är med också under fredagen.
Matchen spelas klockan 18.15 i Kuppis ishall i kväll.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter