Förflytta dig till innehållet

Hur borde coronastöden ha skötts?

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Ekonomi. ”Et di frustra adversus stultitiam pugnant.” Mot dumhet kämpar även gudarna förgäves. Ett latinskt ordspråk.

Men även om det är så, så bör man försöka.

”Frestelsen är stark att blunda och vänta på att det värsta ska gå över, men historien visar att för att friheten ska överleva måste den försvaras, och om lögnerna ska sluta måste de avslöjas.”, Madeleine Albright (1937–2022).

Så har vi då ordföranden för Samlingspartiets kretsstyrelse i Egentliga Finland, Ville Valkonen, som härom dagen anklagade regeringen för att föra en ansvarslös ekonomisk politik.

Helsingin Sanomat publicerade 8.6.2022 en nyhet om en undersökning om coronastödet till de skapande branscherna som utförts av kulturpolitikens forskningscenter Cupore.

Enligt undersökningen hade de skapande branscherna fått 500 miljoner i coronastöd.

De här är endast en liten del av alla coronastöd som betalats, inte minst till näringslivet. De har finansierats med ökad skuldsättning, vilket ju Samlingspartiet kraftigt har kritiserat.

Valkonen kandiderade i riksdagsvalet 2019, och kommer väl att göra det också i nästa riksdagsval.

I och med det skulle det vara intressant att läsa hur Valkonen anser att det här med coronastöd borde ha skötts om det hade skötts på ett ansvarsfullt sätt. Då han nu tydligen anser att det här har skötts ansvarslöst.

Upp till bevis, Valkonen!

Ingmar Forne

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter