Förflytta dig till innehållet

Hundratals husbilar samlas vid Åbo Mässcentrum – besökare får höra om böter, biltullar och restips

Pressfoto
Man tittar in i husbils motorrum

Pressfoto

Husbilsmässan pågår fram till söndag. Pressfoto


På Åbo Mässcentrums parkeringsplats samlas hundratals husbilar under helgen för en husbilsträff i samband med mässevenemanget Caravan Show.
Finansminister Petteri Orpo invigde mässan på fredagen. I samband med det utsågs också årets husvagnsområde 2018. Utmärkelsen gick både till Kasnäs Caravan i Kimitoön och till SFC-Rekiniemi i Lieksa.
Föreningen SF-Caravan och Åbo Mässcentrum samarbetar om arrangemangen. Inne i mässcentret ordnas olika program och föreläsning.

Reste runt jorden

Päivi och Pekka Heiskanen berättar om sin jordenruntresa med husbil. Besökare får också höra om husbilsresor till vingårdar i Frankrike, och man kan få tips om resor i Baltikum. Antti Siljamäki berättar om Norges fjordar och fjäll.
Bilförbundets resechef Susanna Suokonaukio-Hynninen ger praktisk information om bilande i Europa, som hur biltullar och bötespraxis fungerar i olika länder.
För första gången talar man också om klimatförändringen och vad husbilsägare kan göra för att göra semestern mera miljövänlig.
Bandet Yölintu står för underhållningen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter