Förflytta dig till innehållet

Yle: Miljoner som beslagstog vid tillslaget mot Airiston Helmi kan hållas i polisens förvar länge ännu

Innamo i Åbolands skärgård omges av tre öar som ägs av bolaget Airiston Helmi som är föremål för Centralkriminalpolisens husrannsakningar. Foto: Mikael Sjövall/SPT


En rysk affärsman kräver att få tillbaka de 3,5 miljoner euro i kontanter som polisen beslagtog i september i samband med tillslagen mot fastigheter ägda av bolaget Airiston Helmi.

Men enligt Yle innebär tingsrättens beslut, som tillkom på begäran av Centralkriminalpolisen (CKP), att pengarna stannar i polisens förvar till januari 2020.
Den ryska affärsmannen med koppling till Airiston Helmi har överklagat tingrättens beslut till hovrätten som behandlar ärendet i början av februari.
Undersökningsledare Tomi Taskila vid CKP säger till Yle att han tror att hovrätten inte ändrar på beslutet att förlänga beslagtagningen av pengarna.
Affärsmannens advokat Kari Uoti säger till Yle att det inte finns någon grund för tingsrättens beslut.
Polisen har ännu inte förhört den ryska affärsmannen och vill heller inte kommentera orsakerna till varför man väntar med förhöret.
En rysk man som arbetade för Airiston Helmi i Finland hålls ännu häktad misstänkt för grovt skattebrott.
En estnisk man som hållits häktad och som misstänks för medhjälp till grovt skattebrott släpptes i december.
Läs mera om fallet här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter