Förflytta dig till innehållet

Houtskärsnämnden ryter till om sämre färjetrafik — får medhåll av SFP i Pargas

Färjan Mergus. I stället för att både Stella och Mergus trafikerar Korpo--Houtskär och Korpo-- Norrskata blir det nästa vinter en enda färja för bägge rutter. ÅU-foto Houtskärsnämnden kräver att beslutet om försämrad färjetrafik på rutten Korpo-Norrskata-Houtskär upphävs. I december kom beskedet…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Houtskärsnämnden ryter till om sämre färjetrafik — får medhåll av SFP i Pargas

  1. Kurt Kronehag skrev

    Jag håller helt med Houtskärnämnden och SFPs fullmäktigegrupp i Pargas om att trafiken inte får försämras på linjen Korpo, Houtskär, Norrskata. Finferries skulle säkert gärna fortsätta med nuvarande trafik förutsatt att de naturligtvis får betalt för det av NTM centralen. Här är igen det ständiga problemet i skärgården, brist på anslag för behövlig trafik. För övrigt är det bra att Finferries får sköta trafiken i skärgården, då hålls pengarna i Finland och skärgårdsbor får jobb. Vi har tillräckligt med erfarenhet av utländska aktörer i skärgårdstrafiken.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter