Förflytta dig till innehållet

Houtskärs områdeskontor byggs om och biblioteket flyttar in senare under våren

Det går knappt att känna igen nedre våningen i Houtskärs områdeskontor, det som är det blivande biblioteket. Foto: Petra Öhman Inne i områdeskontoret i Houtskär har…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Houtskärs områdeskontor byggs om och biblioteket flyttar in senare under våren

  1. Tina Axen skrev

    Godmorgon!
    Väl medveten om att förändringar sker och är också ibland nödvändiga. Men denna förändring faller mig veterligen inte i särdeles god jord bland medborgarna i stadsdelen Houtskär. Man har våldfört sig över ett av dåvarande Houtskärs kommun med smak renoverat hus och bl.a. förstört skärgårdens vackraste sessionssal. Biblioteksutrymmena krymper märkbart och plats för utställningar kommer inte att finnas efter att också den nuvarande biblioteksbyggnaden är såld vari det nu finns bl.a. både dragspel och fioler ägda av bygdespelmän. Vi blir av med ett gemensamt ”rum” för både andlig och lekamlig spis. Sådana stadsfastigheter finns inte mera kvar efter att allt är sålt. Samtidigt diskuteras ett ”byahus” i Pargas-Pargas….
    Man hade gärna fått ta i öronen de förslag till åtgärder som Houtskärs Kulturgille rf. presenterade under otaliga uppvaktningar. Men det fanns inte plats för det. Finns inte viljan så finns den inte. Ledsamt. Mycket ledsamt. Jag har talat.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter