Förflytta dig till innehållet

Hotel Kakola öppnar nästa sommar — Kakolaföretaget drog sig ur hotellsamarbete, "vi vill inte bli en kedja"

En fängelsecell

Sova i cell…


Arbetet med att göra om det gamla länsfängelset i rött tegel till hotell pågår för fullt. Om tidtabellen håller öppnar hotellet nästa sommar. Hotellet får nästan 150 rum.
I anslutning till hotellet byggs också ett spa som kommer att öppna samtidigt.
Den första delen av hotellet är redan klar. Fängelsekyrkan har gjorts om till festsal och möteslokal och invigdes i går.
Det är familjeföretaget Kakola Yhtiöt som äger hotellfastigheten och verksamheten kommer att drivas av företagets dotterbolag Hotel Kakola. Det var tidigare tänkt att Hotel Kakola skulle drivas att Kakola Yhtiöt i samarbetet med det lilla familjeägda hotellföretaget Primehotels med visionen att Kakolahotellet ska vara ett unikt hotell som inte är del av en hotellkedja.
Men ägarbasen för Primehotels ändrades. Företaget tog in Pt Capital med huvudkontor i Alaska som investerare. Med den nya ägarbasen beslöt företaget att ändra sin strategi. De ville höra till en kedja och på det sättet växa kraftigt. Primehotels blev del av världens största hotellkedja Marriott.
Hotellrum

… eller i vanligt hotellrum. Foto: Kakola Yhtiöt


Det passade inte in i visionen för Hotel Kakola.
– Enligt oss lämpar sig inte Hotel Kakola som en del av en hotellkedja. Vi vill fortsätta vara ett familjeföretag. Vi har gått in för att alla småföretagare och familjeföretag är välkomna på Kakolabacken, men inte nationella, för att inte tala om internationella kedjor, säger Olli Ojala.
Han försäkra att kontraktet bröts i totalt samförstånd.
– Det var ingen dramatik i beslutet.
Primehotels driver Hotel Katajanokka i det gamla fängelset på Skatudden i Helsingfors.
Kakola Yhtiöt bygger också lägenheter i granitborgen på Kakolabacken och nya höghus på området. Sammanlagt färdigställer de 1500 lägenheter på området. 3000 personer beräknas bo i den nya stadsdelen när den är färdig.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter