Förflytta dig till innehållet

Hör Siv Sandberg direkt på åu.fi i dag

Foto: Erik Sandström/SPT
Siv Sandberg är kommunforskare och jobbar vid Åbo Akademi.

I dag klockan 13 blir det en direktsändning på vår webbsajt.

Då besöker kommunforskaren Siv Sandberg ÅU:s valstudio i Hansakvarteret.

ÅA-forskaren är en av medierna ofta anlitad expert i kommunfrågor, då hon lättfattligt och tydligt kan förklara vad som är på gång inom det kommunala i landet, i Svenskfinland och – i vårt fall – i Åbo med omnejd.

I ÅU:s intervju med Sandberg blir det främst fokus på Åbo och Åboland – vilka frågor kommer att avgöra valet här? Hur stor betydelse får det för kommunalvalet i Åbo att valet samtidigt är ett borgmästarval? Ska SFP bli majoritetsparti både i Pargas och på Kimitoön?

Siv Sandberg intervjuas av Anja Kuusisto.

Kommunalvalets sista förhandsröstningsdag är i dag, och egentlig valdag är på söndag, den 13 juni. På söndagskvällen lönar det sig också att hänga på vår sajt för lokala valnyheter!

Allt vi i år har skrivit om kommunalvalet finns samlat under en gemensam vinjett här på sajten. Du hittar den till höger på sidan om du är inloggad i en dator, i mobilen dyker den upp när du scrollar längre ned.

Hittills finns här drygt 180 artiklar som du kan botanisera bland.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter