Förflytta dig till innehållet

Högskolekvarteren i Åbo får snart en plan för hur de ska utvecklas

Åbo stad / ÅU
Karta över Åbo historiska kvarter
Planen publiceras på eftermiddagen den 8 mars

Planen för hur Åbo historiska centrum och högskolekvarteren kunde utvecklas är så gott som klar. Visionerna ska presenteras på måndag nästa vecka.

Målet med planen är att få ett helhetsmässigt grepp om utvecklingsbehoven i området som sträcker sig från Gamla Stortorget ända upp till Helsingforsgatan.

Invånare och företagare har fått säga sitt om vad de önskar då det gäller service, evenemang och annan verksamhet. Det har också utretts vilka behov det finns av att bygga nytt eller bygga om.

Utvecklingsplanen har utarbetats av företaget Finlands Universitetsfastigheter, Stiftelsen för Åbo Akademi, Åbo och Sankt Karins kyrkliga samfällighet, Åbo stad, Åbo Akademi, Åbo universitet och Studentbystiftelsen i Åbo. Företagen Lundén Architecture Company och Demos Helsinki har bidragit till arbetet.

Planen publiceras på eftermiddagen den 8 mars på Åbo stads webbsida. Därefter det är möjligt att kommentera den på stadens Säg din åsikt-tjänst fram till den 28 mars

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter