Förflytta dig till innehållet

Högsarfärjan är undermålig

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Skall Högsarfärjtrafiken ytterligare försämras eller kan vi börja se ett slut på alla idiotiska experiment med el färja som förhindrar en vettig förbindelse.

Först är färjan en dödsfälla för all  båttrafik  tack vare sina vajrar och elkabel. Sedan är den en snigelförbindelse och flaskhals på en allmän väg.   Med sina dryga två knops fart kan det ta  upp till 15 min innan man kommer över sundet som är ca. 300m. Har man ärende över 3- 4  gånger om dagen får man räkna färjtid i timmar.

 Ingen förstår att man kan slänga 100 000  tals euro skattemedel på något liknande skrot.  Enbart för att kunna leka grön.

Finns det ingen koll på hur skattemedel förbrukas. Man tycker att det borde finnas betydligt nyttigare saker att sätta pengarna till ex. planering av en fast väg som garanterat betalar sig inom 20 år. Det går väl så länge Pargas stad ger sitt tysta samtycke och inte bryr sig fast två företag på ön redan  har slutat och tredje är på väg. Men det är alltid enklare att påstå att man inget kan åt saken så behöver man inte ta strid.

Så blir det dessutom  billigare för staden så länge man inte bryr sig om att göra upp en detaljplan för fast väg till Högsar för det kostar ju pengar. Vägsträckningen ritades redan under Nagu kommuns tid för över 20 år sedan.

Borde fås tjänstemän i ledande ställning som kan släppa 50-talets teknologi och studera lite till för 2000-talets kunnande. Förstör inte färjan som fungerade förut.

Ps. Det här inget med färjförarna att göra.  Det är färjan som är om byggd med en massa skrot till experiment för el-trafik som inte fungerar.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter