Förflytta dig till innehållet

Hitta bättre och mer på vår förnyade sajt!

Jaska Poikonen
Hand som håller i en mobiltelefon. kaffe och en semla.

Under höstens lopp har åu.fi, Åbo Underrättelsers webbplats, ändrat utseende. Vad har ändrat webbchef Monica Forssell?

— Vi har sett över många saker men tre saker vill jag lyfta fram: färgerna på sidan, navigeringen och snabbheten.

Monica Forssell
Monica Forssell är webbchef på ÅU.

Vad har läsarna tyckt?

— Vi ser att våra webbanvändare hela tiden ökar och det tar jag som ett gott betyg. Att webbanvändarna hela tiden ökar tolkar vi också som att vi i allt högre grad är den nyhetsplattform som Åbo- och åbolänningarna använder sig av dagligen. Det känns jätteroligt!

Så vad har ändrat på åu.fi helt konkret?

— I navigeringsbalken högst uppe på sidan går det nu lättare än tidigare att hitta nyheter i olika kategorier. Många av våra läsare är intresserade av artiklar som berör lokalt i Åbo, Pargas eller Kimitoön men vi har också många läsare som följer till exempel våra inrikesnyheter och debatt.

Var hittar man E-tidningen?

— E-tidningen hittar man genom att klicka på e-tidningen i balken högst uppe eller som tidigare till höger på sidan.

I högra spalten finns också en kolumn som heter ”Mest lästa”?

— Ja! Är man nyfiken på vilka artiklar andra läser så listar vi de mest lästa här.

På vissa artiklar finns en liten blå pratbubbla med en siffra. Vad betyder det?

— Det betyder att artikeln har kommenterats. Under varje artikel finns det möjlighet att skriva en kommentar. Efter att ha läst en artikel går det också behändigt att kontakta redaktionen eller redaktören som skrivit artikeln genom att klicka på länken ”ge respons åt redaktören”. Länken finns i slutet av varje artikel. 

Vad annat är nytt?

— Vår mobilapplikation har också ändrat utseende lite och det har gjorts en rad uppdateringar på appen så att den bättre motsvarar webbsidan och på samma sätt som sajten är lätt att läsa och hitta i.

Varför lönar det sig att ladda ner appen?

— Om man laddar ner appen har man möjlighet att få meddelanden om de viktigaste nyheterna till sin telefon eller läsplatta. Så här ser vi till att våra läsare hålls ajour med det viktigaste under dagen.

Vad annat?

— Kontaktinformationen är nu överskådligare och att beställa på vårt nyhetsbrev är nu busenkelt.  Vill man få ett färdigt paket med de viktigaste nyheterna i e-posten varje vardagsmorgon är det bara att fylla i namn och e-postadress i rutan i högra spalten på åu.fi.

Är du nöjd med nya åu.fi?

— Ja, det är jag! För oss som jobbar vid ÅU:s webbdesk med att publicera nyheter från tidigt på morgonen till sent på kvällen, sju dagar i veckan, är det viktigt att den plattform vi möter våra läsare på är inspirerande och lättillgänglig. Det tycker jag att vår sajt är. Den har byggts upp i samarbete med Å communications och jag tycker att Å har gjort ett fint jobb.

Tummen upp eller ner för åu.fi?

Vad tycker du? Är vår webbsida bra eller dålig? Tyckt till och var med om utlottningen av ett presentkort värt 100 euro. Klicka här!

Dela artikeln

En kommentar: “Hitta bättre och mer på vår förnyade sajt!

 1. Marita Pettersson skrev

  ÅU hade för en tid sedan en artikel om posten i Åbo. Kan tidningen fortsätta på temat, tack.

  Varför måste man ge en tulldeklaration för ett brev till Mariehamn? Det var ett vanligt brev (ca 200 g, 3,50 euro) som jag skickade via K-affären på Puolalagatan. Ingen information om någon tullblankett.

  Mottagaren fick ett meddelande om att försändelsen måste förtullas och avhämtas på ett visst postkontor.
  Jag kontaktade Ålandsposten som var vänlig och per telefon noterade innehållet och värdet och lovade leverera brevet till mottagaren.
  Har vi inte brevhemlighet?

  Med vänlig hälsning
  marita Pettersson
  tfn 050 323 59 82

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter