Förflytta dig till innehållet

Hirvensalos skidbacke öppnar på tisdag eftermiddag

ÅU-foto
En snökanon sprutar snö på skidbacken i Hirvensalo.

Nu är det snö i backen och skidcentret på Hirvensalo i Åbo öppnar på tisdag klockan 16. Bilden är en arkivbild. ÅU-fotoÅU-foto

Nu är det snö i backen och skidcentret på Hirvensalo i Åbo öppnar på tisdag klockan 16. Bilden är från förra veckan. ÅU-foto


De senaste dagarnas ordentliga köldknäpp blev ett lyckokast för Hirvensalos skidbacke som öppnar på tisdag eftermiddag.
Just nu håller Åbo slalomförening, som driver skidcentret, på att fixa till snön i backen som kanonerna och till viss del kylan producerat, berättar Jari Lehtinen som är ordförande för föreningen.
– Sedan hoppas vi att kylan håller i sig, säger han glatt.
Skidbacken öppnar klockan 16 på tisdag.
Det är också en vinst i sig att skidcentret kan öppna i år, eftersom Åbo slalomförening i höstas befann sig i en svår ekonomisk knipa. Staden beviljade då föreningen ett lån på 70 000 euro. Utan lånet hade liftarna med säkerhet stått stilla den här vintern.
De årliga målen är att ha öppet under 90 dagar och inte stänga förrän i slutet av mars. Målet kommer troligen att underskridas i år.
– Det här är inte bara en idrottsplats för Åbo utan också för Pargas, S:t Karins, Reso och resten av regionen. Då vi inte har öppet måste föreningens skidåkare ta sig till Havs-Tykö, Vichtis eller ännu längre bort, sade Lehtinen i en intervju för ÅU förra veckan.
Läs också vår tidigare artikel ”Förhoppningsvis kan man åka slalom i Åbo nästa vecka”

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter