Förflytta dig till innehållet

Hirvensalo bibliotek flyttar – gamla lokalen stängs i maj

Böcker. ÅU-foto


Hirvensalo närbibliotek på Wäinö Aaltonens skolväg stängs den 14 maj.
Från och med den 1 augusti fortsätter biblioteket sin vanliga verksamhet i allaktivitetshuset i Syvälahti på Gamla Kakskertavägen. Flytten förorsakar förändringar i bibliotekstjänsterna.
Från och med den 2 maj kan man inte välja Hirvensalobiblioteket som avhämtningsställe. Det går att byta avhämtningsställe på nätbiblioteket, och under flytten kan reservationer avhämtas på Åbo huvudbibliotek. Lånetiden på det material som lånas i Hirvensalo har förlängts. Man behöver alltså inte återlämna det material som har lånats i Hirvensalo innan biblioteket i Syvälahti öppnar. Bibliotekstjänsterna i Hirvensalo ersätts i viss mån av biblioteksbuss under sommaren.
Under sommaren flyttar biblioteket in i nya utrymmen. I allaktivitetshuset i Syvälahti kommer det utöver biblioteket även att finnas skola, daghem och ungdomsutrymme samt rådgivning och skolhälsovård.
Målsättningen är att invånarna gör biblioteket till sitt och hittar på program tillsammans med personalen. Allaktivitetsutrymmet möjliggör upplevelser och erfarenheter för barn och ungdomar.
– Den nya lokalen förändrar bibliotekets uttryck. Det ljusa biblioteket är inbjudande och det går att se in i biblioteket från utsidan. Färgklickar gör biblioteket trivsamt och materialet skapar en tilltalande färgvärld, skriver Åbo stads fritidssektor i ett pressmeddelande.
Biblioteket kommer att heta Hirvensalo bibliotek också efter flytten. Man kommer att komma in i biblioteket med bibliotekskort och pinkod också när personalen inte är på plats.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter