Förflytta dig till innehållet

HIFK ett par nummer för stort trots Mattilas storspel i mål

Piffen och Fredrik Lunden inkasserade ännu en förlust, denna gång mot HIFK. Foto: Mikael Heinrichs


Kolla spelar- och tränarintervjuerna längst ner i artikeln!
HIFK tog till slut en rätt klar seger i söndagskvällens ligamatch mot Pargas IF i PIUG då matchen slutade 21–29 (10–15), men utan målvakten Markus Mattilas storspel hade siffrorna antagligen varit mycket fulare.
— Vi spelade riktigt okej i 55 minuter och håller skillnaden vid 3, 4, 5 mål nästan hela vägen. På slutet missar vi ordentligt och det blir minus åtta för vår del, vilket inte är så smickrande. Jag tycker det hade varit mer rättvist med en mindre marginal, men visst är HIFK ett bra lag. De har stora försvarsbjässar och det är svårt för oss att stångas där mellan dem, konstaterar PIF-tränaren Marko Brezic efteråt.

Bra start

Piffen inledde matchen med 2–0 och Mattila i mål stod för 13 räddningar i första halvlek medan vänsterskytten Daniel Söderlund stod för målskyttet. Nu var laget vaket från start, vilket varit något av ett problem för Piffen den här säsongen. Men alltid mellan varven fick HIFK ett eller två enkla mål efter slarviga avslut eller misstag — och efter att Niclas Ahlgren kontrade in 5–7 efter 14 minuters spel släppte HIFK aldrig ledningen.

Höll jämna steg 55 minuter

Piffen hade sina chanser att haka på i början av andra halvlek vid 14–17 och efter Jane Jancevs straffmål med 12 minuter kvar som betydde 21–24, men IFK lyckades samla leden under sin timeout. Jancevs mål blev nämligen det sista hemmalaget gjorde i matchen. HIFK satte ännu fem bollar bakom Mattila och knep seriepoängen.
— Det är alltid knepigt att komma till Pargas sent på en söndag kväll, men vårt försvar fixade segern den här gången. Vi brukar vara bättre på snabba vändningar än vad vi var i kväll, konstaterade HIFK:s assisterande tränare Kenneth Bäcklund.

Några tveksamma domslut

— I vissa situationer tycker jag att vi hade kunnat få domsluten med oss, men det var på inget vis domarna som avgjorde. Då Jancev hade en tyngre match hade vi ändå andra killar som steg fram, sade PIF-tränaren Brezic.
Piffen spelar borta mot Grankulla på lördag och veckan efter det kommer HC HIK till Pargas. Det är en av de viktigaste matcherna för Piffen och något Brezic redan nu ser fram emot.
— I den matchen finns det inget rum för ursäkter, då ska vi kämpa på i 60 minuter och det kommer garanterat att bli tufft, säger Brezic.
Piffen behåller sin åttonde plats i tabellen trots förlusten.

PIF — HIFK   21–29 (10–15)
PIF: Daniel Söderlund 6, Sebastian Fagerlund 5, Jane Jancev 3, Samuel Alexandersson 3, Aleksa Veselinovic 1, Fredrik Lunden 1, Valter Lehtinen 1, Ilija Krstevski 1.
HIFK: Vladimir Knopinskij 10, Niclas Ahlgren 7, Ardo Puna 6, Vladimir Zjitnikov 3, Milos Lojanicic 1, Nikita Dolganov 1, Johannes Bargum 1.


Uppdaterad 12.11 kl. 9:54 med videoklippet

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter