Förflytta dig till innehållet

Henriksson vill se ett höjt hushållsavdrag – undersökningar varit förhastade

Ordförande Anna-Maja Henriksson håller sitt allmänpolitiska anförande på Svenska folkpartiets partifullmäktigemöte som ordnades digitalt på lördagen. Oppositionen fick sig flera käftsmällar när Svenska folkpartiet (SFP) inledde sitt partifullmäktigemöte på lördagen. Fullmäktigeordförande Eva Biaudet öppnade den allmänpolitiska debatten med att konstatera att det politiska klimatet är…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Henriksson vill se ett höjt hushållsavdrag – undersökningar varit förhastade

 1. Paul Lindberg skrev

  Att höja maximibeloppet för hushållsavdrag till 7.500 euro är en ytterlighet, som
  gynnar endast en viss samhällsgrupp. Men ett helt slopat hushållsavdrag betyder
  garanterat, att även snikna och förmögna ”krösusar” använder ”svartjobbare” med
  påföljd, att samhället inte får en enda euro. Även i detta fall torde den ”gyllene medel-
  vägen” vara den bästa, dvs. ett måttligt hushållsavdrag t.ex. 2.500 euro.

 2. johan sundqvist skrev

  SFP har länge pratat sig varma om hushållsbidraget, jag förstår det mycket bra, ett parti som SFP kör en politik som skall gynna de som har det bäst här i landet, inte tänka på de som lever från hand till mun, finns inte överlopps pengar för att använda hushållsavdraget.
  Exempel: Du beviljas maximibeloppet av hushållsavdrag, det vill säga 2250€, när du betalar ett företag 5875€ för arbetet: 5875€ x 40%- självrisken 100€= 2250€, resultatet du får på ditt hushållsbidrag blir alltså 2250€, alltså blir att betala 3625€, Lite märkligt är att om du anställer en arbetstagare får du endast dra av 15% av den lön du betalat samt arbetsgivarens lönebikostnader, även här är självrisken 100€. De som har det sämst här i samhället skulle kunna använda en arbetstagare, men inte är det möjligt på grund av att du endast får dra av 15%. Att påstå att hushållsbidrag skulle stoppa svart jobb är bull-skit, jag har helt förstående för de som har det sämst ställt här i vårt samhälle använder svartjobbare tex. klippa gräsmattor, städa och så vidare, men personligen är jag emot det, men om man inte har annat annat alternativ så gör man det, svart jobben måste nog bekämpas på ett annat sätt, tex. att alla har en hyfsad inkomst, pensioner, mm. Men som sagt, om SFP vill höja hushållsavdraget till 7500€, betyder nog bara en sak, gynna ännu mera för de som har det bäst här i samhället.
  Johan Sundqvist
  Socialdemokratiska fullmäktige gruppordförande
  Kimitoöns kommun

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *