Förflytta dig till innehållet

Henrik Wickström drog sig ur SFP:s partiordförandeval

Arkiv/Carina Holm
Man i grå kostym.

Riksdagsledamoten Henrik Wickström (SFP) från Ingå meddelade på söndagsförmiddagen att han drar sig ur eftermiddagens partiordförandeval.

I ett pressutskick säger Wickström han fattat sitt beslut efter diskussioner med partidagsdelegaterna.

– Jag vill tänka på SFP och ge nästa ordförande ett starkt mandat. Den här gången räcker inte stödet för mig, vilket jag respekterar. Partidagen gör alltid de rätta besluten. De senaste månaderna har varit betydelsefulla och det har känts viktigt att få ta del av SFP:s framtidsdebatt. Jag vill tacka alla partiaktiva för oförglömliga möten samt Anders Adlercreutz och Otto Andersson för en givande kamp. Nu går jag tillbaka till ledet och fortsätter mitt partiarbete och stöder den nya partiledningen i sitt utvecklingsarbete. Jag är alltid redo för förtroendeuppdrag inom partiet ifall partidagen så beslutar. Jag går nu min egen väg framåt, lyssnande på väljarna och SFP:arna, skriver Wickström.

Kampen om att bli Svenska Folkpartiets nya ledare står alltså nu mellan Adlercreutz och Andersson.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter