Förflytta dig till innehållet

Hemvändare förstärker Inters försvar – "Han har just den mentaliteten som vi vill ha i laget"

Juuso Hämäläinen. Foto: FC Inter


Inter har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med Resobördige Juuso Hämäläinen.
24-årige Hämäläinen spelade i Inter säsongerna 2013–2015, men har spenderat de senaste tre säsongerna i Rovaniemen Palloseura där han bland annat var med om ta ligasilver 2018.
Inters nytillträdde chefstränare José Riveiro är nöjd med att klubben får tillbaka Hämäläinen.
– Juuso är en spelare som man kan lita på, och han kommer att vara en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Han är en psykiskt stark och tävlingsinriktad grovjobbare. Han har just den mentaliteten som vi vill ha i laget. Dessutom är han i en perfekt ålder: fortfarande ung, men ändå mogen.
Under sina fem år som ligaspelare har Hämäläinen spelat sammanlagt 168 ligamatcher.
Hämäläinen inledde sin karriär i Raisio Futis, men representerade Inter redan som 11-åring. 2013 tog han steget från A-juniorerna till representationslaget. Sedan dess har han varit i stort sett ordinarie i både Inters och Rops startelvor.
Hämäläinen är det andra nyförvärvet som Inter offentliggjort inför säsongen 2018. I början av november skrev Inter kontrakt med före detta Lahti-mittfältaren Aleksi Paananen.
José Riveiro har i intervju med ÅU sagt att laget behöver förstärkas på så gott som varje position.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter