Förflytta dig till innehållet

Hemleverans av alkohol borde vara tillståndspliktig, anser myndigheter

Arkiv/ÅU
THL och Valvira har utarbetat en rekommendation för hur hemleverans av alkohol borde ordnas på ett ansvarsfullt sätt. Hemleverans av alkohol nämns i statsminister Orpos regeringsprogram.
Hemleverans av alkohol ska vara tillståndspliktig. Det förutsätter Institutet för hälsa och välfärd THL och Tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården (Valvira) i sin rekommendation till Social- och hälsovårdsministeriet.…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Hemleverans av alkohol borde vara tillståndspliktig, anser myndigheter

 1. Harald Bergholm skrev

  Varför skall butiker som redan har tillstånd att sälja alkohol behöva ytterligare tillstånd för hemleverans? Jo, för att man vill skapa mera byråkrati som kostar och säkra sina egna intressen och arbetsplatser, något som verkligen inte behövs.
  Och vem skulle då behöva nytt tillstånd för hemleverans av alkohol?
  Skulle gissa att THL/Valvira anser att om butiken har egen leverans så räcker det med ett tillstånd, men om t.ex Wolt som leverantör så skall både butiken OCH Wolt ha tillstånd
  Räcker det inte med att man kontrollerar åldern?
  Behövs varken mera kontroll eller monopol och skulle vara dags att ha en sund och fri alkoholpolitk. Det är begränsningar och förmynderi som är problemet. Den som har alkoholproblem får nog sina drycker även om alkoholen skulle förbjudas.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter