Förflytta dig till innehållet

Hem och Skola vill att mer satsas på skolunderhåll i Åbo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Föräldraföreningen Hem och skola i Åbo rf, vars syfte är att tillsammans med skolans personal främja barnens välbefinnande och trygghet i Åboskolorna, är orolig för Arkea Oy:s personal.
Medan vi fäster stor vikt vid att barnen har en ren och snygg lärmiljö där också sjukdomar hålls under kontroll tack vare god hygien, arbetar Arkeas städare och vaktmästare under omänsklig tidsbrist.
Resultatet blir förstås då också därefter.
Det vi således försöker lära ut åt våra barn och ungdomar om både hygien, städning och trivsel får en fullständig motsägelse i Arkeas förfarande.
Likaså är sakkunniga gårdskarlar guld värda. De tryggar barnens vardag, och känner till och tar hand om fastigheten så att eventuella tekniska brister åtgärdas innan de utvecklas till större problem.
En gårdskarl som ska lyckas i sin uppgift måste också hinna tala med människorna i sin omgivning.
Vi begär att Arkea Oy omedelbart tänker igenom sin uppgift tillsammans med Åbo stad och ökar sin satsning på skolunderhåll i Åbo.
Hem och skola i Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter