Förflytta dig till innehållet

Helmi Andersson från Korpo är ÅAS kandidat till styrelsen för Finlands studentkårers förbund

Helmi Andersson. Foto: Lukas Söderqvist


Åbo Akademi Studentkårsfullmäktige beslutade i onsdags att nominera Helmi Andersson till styrelsen för Finlands studentkårers förbund 2019.
– Jag är verkligen glad att få vara ÅAS kandidat. Jag vill jobba för en öppen och jämlik studentrörelse som vågar ta ställning, säger Andersson i ett pressmeddelande.
– Ett centralt mål för 2019 är ett regeringsprogram där studerande hörs och syns, efter en valkampanj som lyckats lyfta frågor som är viktiga för studerande. Till dessa hör bland annat avgiftsfri utbildning med en tillräcklig finansiering och generationspolitiska frågor såsom miljö och social trygghet. Det är också viktigt att FSF lyfter fram utbildning och forskning som centrala teman under EU-valet och Finlands EU-ordförandeskap nästa år, fortsätter Andersson.
Andersson  studerar nationalekonomi vid akademin och har i år varit styrelsemedlem i Studentkåren. Hon har dessutom varit aktiv inom sin ämnesförening SF-klubben.
FSF:s styrelse väljs då Finlands studentkårer möts 16–17 november.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter