Förflytta dig till innehållet

Helkroppspass, spinning och yoga är populära pass på gymmen i Åbo

Helkroppspass är populärt på gym – men även yoga. Pixabay


Många gym erbjuder ledda träningspass. Alternativen är många. Vi kollade vilka som är populärast på några av gymmen i Åbo.
Lesmills-passen Bodycombat, Bodypump och Bodyattack drar mest folk, enligt Eve Nykänen som jobbar på Gym 2000.
– Spinning drar också de stora massorna. Men alla våra pass är populära, de drar bara olika sorters människor, menar hon.
På Fitness 24/7 är yogapassen speciellt populära.
– En orsak kan vara att yogatimmar är väldigt dyra på ställen där man fokuserar endast på just det. Vi har väldigt bra instruktörer här också, säger receptionisten Emma Mäkitalo.
Spinning och dans hör också till de mest välbesökta passen.
På M&M Kuntatalo säger klubbchefen Renja Riihinen att spinningpasset ”Lesmills The Trip” är ett av de mest populära just nu.
En 3D-miljö, som inte finns någon annanstans i Åbo enligt Riihinen, gör passet unikt.
Gymmets egna uthållighetspass är också populära. Många gillar att de förbättrar såväl styrka som uthållighet och kondition samtidigt.

Befolkningens åldringsstruktur har lett till att allt flera äldre satsar på att hålla kroppen i skick, menar Pirita Toivonen på Motivus.
– Våra träningspass för personer över 50 år är mycket populära. Samma gäller de andra passen som stärker hela kroppen, till exempel pilatestimmarna. Också ”vanlig jumppa” för hela kroppen lockar våra vuxna kunder.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter