Förflytta dig till innehållet

Helen Honkasaari är ÅAS nya generalsekreterare

Helen Honkasaari. Foto: Privat

Åbo Akademis Studentkårs styrelse har valt filosofie magister Helen Honkasaari till ny vikarierande generalsekreterare.

Honkasaari har sedan tidigare erfarenhet från uppgifter i Europeiska kommissionen samt vid det internationella sekretariatet i Liberal Democrats i Storbritannien.

Styrelsen motiverar valet av Honkasaari så här: ”Honkasaaris personlighet och ledarstil är det vad organisationen behöver av generalsekreteraren för tillfället för att fungera som en ledare under processen att utforma en ny organisationsstruktur. Hennes arbetserfarenhet inom administration och kommunikation både inom Finland och utomlands stöder arbetet som generalsekreterare. Honkasaaris sätt att kommunicera och tackla även invecklade frågor gav ett intryck av starkt ledarskap och stark social kompetens.”

Honkasaari utexaminerades från Åbo Akademi år 2015 som filosofie magister med allmän historia som huvudämne.

Åbo Akademis Studentkår (ÅAS) är ett offentligrättsligt samfund med cirka 5 000 medlemmar och 80 specialföreningar i Åbo, Vasa, Jakobstad och Helsingfors.

ÅAS fungerar som intresse- och serviceorganisation för studerande vid Åbo Akademi och de föreningar som verkar inom studentkåren.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter