Förflytta dig till innehållet

HBL: Svante Wahlbeck slutar på KSF Media

Skärmdump från hbl.fi


Svante Wahlbeck slutar jobba på KSF Media, skriver Hufvudstadsbladet.
Han är från och med i dag tisdag inte längre vd för KSF Media.
Kaj-Gustaf Bergh, styrelseordförande för KSF Media, säger till HBL att Wahlbeck och mediekoncernens vägar skiljs åt eftersom styrelsen och vd:n har olika syn på hur strategin ska förankras och drivas igenom.
– Styrelsen och vd har samsyn när det gäller bolagets strategi och den närmaste tidens åtgärder, däremot har man inte samsyn på hur strategin och åtgärderna lämpligast ska implementeras, säger Kaj-Gustaf Bergh.
54-årige Wahlbeck tog över som vd på KSF Media i april efter Jens Berg som satt på posten ett knappt år.
Kaj-Gustaf Bergh ser enligt HBL det som ett misslyckande från styrelsens sida att vd:n slutar så snabbt. Man borde bättre ha kunnat bedöma hur den nya rekryteringen passade in organisationen.
– Ingen styrelse anställer en vd för att tvingas avskeda honom efter knappa åtta månader. Jag vill betona att det inte är fel vare sig på organisationen eller på vd, det är styrelsens som ska kunna bedöma hur de passar ihop, säger Bergh.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter