Förflytta dig till innehållet

Häst på rymmen och fyllerister sysselsatte polisen i västra Nyland

I västra Nyland sysselsattes polisen under midsommarhelgen blan annat av störande beteenden, våldsliga handlingar och av ratt- och roderfylleri.

I sitt pressmeddelande bedömer ändå polisen midsommaren så här långt som ganska lugn med samma antal uppdrag som ett vanligt sommarveckoslut. På söndagsmorgonen konstaterar polisen att man åtminstone tills vidare har undvikit allvarliga brott mot liv och hälsa. Inte heller några större trafikolyckor har skett i västra Nyland.

Polisen patrullerade även på vattnet där mer än sextio båtsällskap stannades och både varningar och böter delades ut.

På sjön Hormajärvi i Lojo rapporterar polisen om en olycka där sju personer hamnade i vattnet. Den ansvariga blåste 1,3 promille.

Också en häst på rymmen tog polisen fast. På fredagen kom många anmälningar om att en häst sprang lös i trafiken i Karis i riktning mot Helsingfors. Stoet hade grimma på sig och förbipasserande lyckades fånga hästen innan någon olycka skedde.

Hästen väntade tillsammans med polisen på en busshållplats, dit ägaren snabbt anlände.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter