Förflytta dig till innehållet

Häst halkade omkull i Lundo – ”som Bambi på hal is”

Den senaste tidens isiga före har gjort det svårt för bilister och fotgängare att ta sig fram, men även djur kan ha otur i halkan. En 24 år gammal häst tappade hovfästet i sin egen hage i Lundo på måndagen, och föll omkull.

Hästen lyckades inte ta sig upp på egen hand, och efter två timmar av försök att få upp djuret på benen ringde ägarna räddningsverket för hjälp.

– De som ryckte ut till platsen beskrev situationen som att det var Bambi ute på hal is. Det var helt enkelt så halt att hästens hovar tappade fästet, säger man från räddningsverkets situationscentral.

Tillsammans lyckades de placera lyftlinor under hästen, och djuret lyftes upp med hjälp av gårdens truck. Den utmattade hästen leddes bort från den hala hagen in till sin egen spilta, där den fick återhämta sig.

Förutom utmattning klarade sig hästen utan skador.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter